En vinter utenom det vanlige i Kalnesskogen

Aldri før har det vel vært  gode forhold for løping ute på vinterstid som gjennom de to siste månedene, og løypene i Kalnesskogen har vært flittig brukt av mange. Noe nedbør har det falt, men ifølge værstatistikken langt under normalen og spesielt gjelder dette for februar. Løypeforholdene har derfor vært ganske bra, og til tider meget bra årstiden tatt i betraktning.

Vi håper du har benyttet muligheten denne vinteren til å legge et godt grunnlag for løpssesongen som venter, og at den første vårmåneden som vi nå er inne i vil by på minst like gode treningsforhold. Den snøen som ligger i Kalnesskogen denne aller første vårdagen vil neppe bli liggende lenge.

Mange trær har falt over løypene i de kraftige vindkastene som ofte har feiet over skogen i vinter. Det har derfor vært nødvendig å «rykke ut» med motorsag og innsatsvilje, og vi må i den anledning framheve Dag Inge Sletner som har gjort en formidabel jobb med å fjerne mange av trærne som har sperret løypene. Vi retter en stor takk til Dag som på eget initiativ har stått for dette.

Det har også vært utført dugnadsarbeid i blåløypa noen steder i skogholtet etter Hundebakken og fram til 4 km. Spesielt ved ca. 3,8 km har det vært usedvanlig bløtt og klinete fra slutten av forrige sesong, og det er derfor bygd opp et felt med grus på den ene siden av løypa slik at de som ønsker det av både løpere og turgåere kan komme tørrskodd fram. Innen sesongstart vil vi også legge på flis slik at vi får et godt og stabilt underlag å løpe på.

Årets første torsdagsløp starter 2. april kl. 18:30, og det er planlagt 38 løp denne sesongen. Innen den tid kommer vi til å presentere nyheter om blåløypa, etterfølgeren til forrige års suksess «Ukens torsdagsløper» og annet.