Ukens torsdagsløper Knut Willy Steen

For under to år siden gikk Knut Willy Steen gjennom en slankeoperasjon. Nå holder han formen oppe og vekta nede ved hjelp av Torsdagsløpet.
– Jeg synes det er utrolig morsomt å være med på et organisert løp. Det er lettere å yte når man løper sammen med andre, forteller 37-åringen som er i ferd med å flytte fra Greåker til Opstad.

Fram til april 2018 veide Knut Willy 130 kilo, og følte seg tung og dårlig til beins. Han valgte å bli slankeoperert i utlandet, for bokstavelig talt å få en lettere hverdag. I dag veier han rundt 80 kilo.
– Det første året etter operasjonen var jeg mye sliten fordi jeg fikk i meg lite næring, men jeg gikk ofte turer i Kalnesskogen. Jeg fulgte Torsdagsløpet på Facebook og hadde lyst til å være med. Våren 2019 bestemte jeg meg for å begynne å løpe tre ganger i uka, forteller Knut Willy.

Han løp sitt første løp i juli 2018, og begynte med tider på 27-28 minutter. I løpet av høsten satte han personlig rekord på sterke 21:16.
– Jeg er overrasket over framgangen, forteller han.

Knut Willy har slitt litt med skade på senhøsten, men håper det snart er tilbakelagt. For han ser fram til løpssesongen 2020.
– Torsdagsløpet har betydd mye for at jeg nå har et helt annet overskudd i hverdagen, erklærer Knut Willy.

I dag er det et nytt løp med start kl. 14:00.

Knut Willy Steen