Telefon

905 91 798

E-post

tom@torsdagstrimmen.no

Gunnar Hansen (74) er glad når hans egen entusiasme for Torsdagsløpet smitter over på de etterfølgende generasjonene. Da er det gøy når han får med seg tre barn, to svigerbarn og tre barnebarn i løpet.

  1. juli var de deltakere alle ni:
  • Torsdagsløp-veteranen Gunnar selv, bosatt på Kurland og deltaker i rundt 500 Torsdagsløp siden 1981.
  • Sønnene Ole-Petter Holmvassdal (49), bosatt i Trondheim og Svein Gunnar Hansen (45), bosatt på Grålum
  • Datteren Karianne Hansen (39), bosatt på Kurland
  • Svigerdøtrene Gøril Holmvassdal (47), Trondheim og Cathrine Nilsen (45), Grålum
  • Ask Holmvassdal (15), barnebarn av Gunnar og sønn av Ole-Petter og Gøril
  • Jesper Søstrand (16) og Karl-Henrik Søstrand (13), barnebarn av Gunnar og sønner av Svein Gunnar og Cathrine

-Man håper jo at lysten til å delta i løp skal smitte, og da er det gøy når vi kan gjøre dette alle sammen, slår Gunnar fast. Han synes det er flott at alle familiemedlemmene ønsker å holde seg i god form.

 

Naturlig trening og godt miljø

Gunnar liker løping generelt, og spesielt det 5,1 kilometer lange Torsdagsløpet i Kalnesskogen. Siden deler av familien er bosatt i Trondheim er det ikke så ofte de kan stille i Torsdagsløpet alle sammen, men det skjer stadig at Gunnar har selskap i løpet av to barnebarn og en svigerdatter. I 2021 har Gunnar allerede 11 løp bak seg, Karl-Henrik 10, Jesper 9 og Cathrine 7.

-Løping er den enkleste og mest naturlige formen for trening som finnes. Og det er et veldig artig miljø i Torsdagsløpet, poengterer Gunnar.

Torsdagsløpet trakk mange løpeglade sarpinger i forrige århundre. Deretter falt deltakerantallet markant, før det i de senere år heldigvis har tatt seg kraftig opp igjen.

-Før deltok mange flere fra Kurland, og vi syklet sammen bort. Det var liksom ikke snakk om å ta bilen til løpet da, mimrer Gunnar.

Ole-Petter var det første familiemedlemmet som fikk dele Gunnars forkjærlighet for Torsdagsløpet. Han løp nemlig også sitt første løp i 1981, som niåring.

-Det gir meg jo en mulighet til en gang å bli den som har deltatt i Torsdagsløpet med lengst tidsrom imellom, om jeg deltar eksempelvis om 20 år, kommenterer Ole-Petter.

-Vel, jeg er nok fortsatt med da, repliserer 74-årige Gunnar.


Viktig at alle tør

For Ole-Petter var løpet 29. juli det første siden 2016.

-Det var vondt. Jeg har hatt leggproblemer en stund, og måtte gå et par ganger. Det har jeg ikke vært nødt til tidligere. Likevel våkner konkurranseinstinktet når jeg skal være med i et løp. Heldigvis klarte jeg å åpne noenlunde fornuftig. Og det var gøy da jeg hadde kommet i mål, sier Ole-Petter.

Han håper å delta igjen neste år, og da gjerne gjøre det litt bedre enn i år.

-Jeg er stolt av at vi stiller så mange fra familien. Det er viktig at alle tør å være med, sier han.

Han liker også løypa godt, men ser at den er litt annerledes nå enn for 40 år siden.

-Da jeg var ung hadde jeg fordel av å være orienteringsløper. Nå er løypa mer opparbeidet og ikke så teknisk krevende, påpeker han.


Løpet gir treningslyst

Cathrine Nilsen har blitt en stadig mer trofast torsdagsløper i 2021.

-Det er et veldig trivelig arrangement, og veldig gøy å være med. Jeg ønsker å være et godt eksempel og vise barna at alle kan være med, selv om man er blant de bakerste i feltet, sier Cathrine.

Kvinner i 40-årene skulle det absolutt vært flere av i Torsdagsløpet.

-Det er mange som sier at de må trene litt før de kan være med i løpet, men de burde jo heller tenke at de bør være med i løpet for å få trent. Blir man med i løpet er det lettere å komme seg ut et par ganger til i løpet av uka, sier Cathrine.

Hun tror det er viktig å få senket terskelen for å delta for de mange som liker å jogge i Kalnesskogen, men ikke er med i organiserte løp. Det er viktig å formidle budskapet om at i Torsdagsløpet heier alle på alle.

-Kanskje bør det også tydeliggjøres at man ikke trenger å ha tiden i avisa for å delta, det kan heller komme etter hvert, sier Cathrine.

Selv konkurrerer hun litt med selveste svigerfar.

-Vi bytter litt på å vinne over hverandre, smiler hun.


Mange kjente i løpet

Cathrines ektemann Svein Gunnar stilte også opp på «familiefesten» i Torsdagsløpet 29. juli.

-Det er gøy å se at det har blitt så mange deltakere i løpet igjen, også mange kjente på min alder, sier Svein Gunnar.

Selv foretrekker Svein Gunnar vanligvis sykling som treningsform.

-Pappa Gunnar har vært flink til å gi meg dårlig samvittighet gjennom årene, for han har ikke fått så mye respons når han har forsøkt å få meg med. Men sønnen vår Jesper har vært med mye, og det er veldig hyggelig at han og Gunnar deltar i løpet sammen jevnlig, sier han.


Skiløper var raskest

Storfamiliens raskeste denne gang var ikke overraskende 15-årige Ask Holmvassdal, som fikk tiden 21:27. Ask er aktiv skiløper, i tillegg til å spille fotball.

-Det var artig å være med. Jeg løper en del som trening til langrenn. Løypa her er passe utfordrende, slår han fast.

Han setter pris på at også søskenbarn, foreldre, onkler og tanter og farfar deltar.

-De setter et bra eksempel. At de andre i familien trener har også bidratt til at jeg har hatt lyst til å trene, sier Ask.

Her ser vi ni fornøyde løpere etter Torsdagsløpet 29. juli. Fra venstre: Gøril Holmvassdal, Karianne Hansen, Ole-Petter Holmvassdal, Gunnar Hansen, Svein Gunnar Hansen, Karl-Henrik Søstrand, Cathrine Nilsen, Ask Holmvassdal og Jesper Søstrand.