Løypa 200 for 200 – del 22

4200-4400 meter

Fra 4200 til 4270 meter går det virkelig bratt nedover. De 70 meterne er gruslagt, og selv om det stikker opp noen steiner og løv delvis dekker grusen, gir dette partiet virkelig mulighet for høy fart for de som behersker det. Det er dessuten opp mot et par meter bredt her, og dermed gode muligheter for å komme seg fram.

Ved 4270 meter løper vi inn til venstre, og deretter går det plutselig oppover igjen. Da gjelder det å få til en god overgang og utnytte videre farten man hadde nedover.

Ved 4270 meter skifter også underlaget karakter. Fra 4270 til 4400 meter løper vi på en smal sti med pakket jord og røtter som underlag. Det er en sjarmerende del med navnet Helgekneika, men vi tillater oss to anbefalinger: Husk å løfte beina godt så ikke røttene hekter deg, og ikke forsøk å passere noen akkurat her.