27. september 2023
Diverse

Nytt kart over Kalnesskogen

For en tid tilbake ble det bestemt å sette opp en ny informasjonstavle i startområdet, og Torsdagsløpets leder Per Prøitz lanserte samtidig et forslag om å få laget et nytt stort kart over løypene i Kalnesskogen som skulle monteres på informasjonstavlen. Sarpsborg kommune ble kontaktet og sa ja til å utarbeide kartet, og Tore Sandvik i kommunen har i høst jobbet med dette.

I går ble kartet montert, og vi er stolte av å kunne presentere dette for alle brukere av Kalnesskogen.

Dette er et detaljert kart over hele Kalnesskogen med tilliggende områder, og inneholder i tillegg til den blå, gule, grønne og røde løypa stier, severdigheter, utsiktspunkter og mye annet. Ved å lese tekstene i tilknytning til kartet kan man lære mye om Kalnesskogens histore. Det fantes bl.a. mange husmannsplasser i Kalnesskogen.

Ved å installere appen Avenza Maps kan du laste ned kartet til telefonen. Dette gjøres ved å skanne QR-koden som finnes på kartet fra appen, og deretter laste ned og installere kartet. Du finner samme QR-kode på bildet under og i sidekolonnen på forsiden, så du kan dermed også skanne den på vår hjemmeside.

I stedet for å skanne koden i Avenza, kan du benytte en annen app til dette. Søk etter QR code scanner eller QR code reader i App Store, Google Play eller Microsoft. Før du skanner koden må Avenza være installert, og denne finner du også på de tre stedene. Når du har skannet får du mulighet til å åpne Avenza, og etter at du har lastet ned og installert kartet i Avenza har du tilgang til dette i høy oppløsning og kan studere detaljene.

Om du åpner Avenza og kartet før du begir deg ut i Kalnesskogen, så får du din posisjon avmerket på kartet uansett hvor du måtte befinne deg i skogen. Det forutsetter imidlertid at GPS er aktivert på telefonen.

Vi vil rette en stor takk til Sarpsborg kommune, og en særskilt takk til Tore Sandvik som har utarbeidet kartet. Så håper vi at mange vil få nytte og glede av dette i tiden framover.