905 91 798

E-post

tom@torsdagstrimmen.no

Bjørn Arild Smaaberg synes det er fint å løpe 5,1 kilometer i Kalnesskogen hver torsdag, selv om han trives enda bedre når antallet kilometer er høyere.
-Jeg er nok mer glad i litt lengre løp. Det er faktisk mindre slitsomt å løpe 10 kilometer enn 5 kilometer. Med 10 kilometer kan man planlegge løpet litt og pulsen er ikke så høy hele veien, forklarer Bjørn Arild.

Derfor er 43-åringen fra Varteig gjerne også å se i Kalnesskogen på søndager når det arrangeres løp i de lengre løypene. Han deltar også på løp andre steder i Østfold.

Vartingen var langrennsløper som ung, men var så mindre aktiv i noen år. De siste årene har han igjen trent hardere, med langløp og intervall. I 2017 fikk kameraten Per Ove Haugland ham med på Torsdagsløpet.
-Siden da har jeg hatt jevn framgang, forteller Bjørn Arild.

Og selv om han aller helst løper lengre, er han trofast mot den blå løypa på torsdager. Han har en personlig rekord på sterke 21.03, og håper å komme under 21 minutter i løpet av sesongen.
-Torsdagsløpet er god trening. Jeg liker løypa veldig godt. Den er variert med grus og stier, og har passe med bakker. Jeg synes også det er flott at vi har et løp i Sarpsborg som det er så lett å være med på, sier Bjørn Arild.

I kveld er det nytt løp, og vi ønsker velkommen til start kl. 18:30.