Trym Tønnesen satt løyperekord i nordavinden

Det var med en viss spenning vi åpnet dørene til startbua i går, for nordavinden hadde vært kraftig hele dagen og ikke løyet spesielt mye før løpsstart. Ville den påvirke deltakerantallet og løpsforholdene negativt?

Spenningen ble ikke mindre da Trym Tønnesen fra Halden meldte sin ankomst, for da tenkte vi jo straks på muligheten for ny løyperekord. Men så var det denne nordavinden da…

Det skulle vise seg at vinden ikke påvirket løpsforholdene negativt, snarere tvert imot om man ser bort fra deler av Lundstadveien mot mål. Deltakerantallet ble redusert med 15 i forhold til forrige gang, men det var glemt da Trym løp i mål på ny løyperekord 16:06 som er en forbedring av hans gamle fra 2018 med 15 sekunder.

Trym fortalte oss etter løpet at målet før start var å ta Torsdagsløpet som en test, og forsøke å sette ny personlig rekord. Han var som mange andre spent på dagsformen og forholdene pga. den ganske kraftige vinden. Ut fra hva han husket fra tidligere løp så lå han underveis an til lik sluttid som i de to foregående som endte på 16:21, og hadde ikke helt troen på ny rekord. Opp grusen klarte han imidlertid å sette inn et ekstra gir, og løyperekorden var et faktum kl. 18:46.

Vi gratulerer med sterk løyperekord, og Trym innehar nå de 3 raskeste tidene i Torsdagsløpet gjennom alle tider.

Stian Fredriksen ble nummer to i går med personlig rekord 19:42. Stian hadde før denne sesongen pers på 22:02, og har på sine 16 deltakelser hittil i år perset 6 ganger. Det er blitt satt 116 personlige rekorder i Torsdagsløpet i år når man ser bort fra debutløp.

Fairuz Syed Ahmad løp en drøy halvmaraton under trening dagen før, og skulle kose seg under Torsdagsløpet. Kosen resulterte i å bli best av 9 damer med tiden 24:18 som bare er 3 sekunder bak hennes personlige rekord.😃

Vi takker alle som valgte Torsdagsløpet denne vindfulle augustkvelden, og gratulerer med god innsats og gjennomføring. Neste uke er det nye muligheter, og vi ønsker velkommen tilbake da.