Løypa 200 for 200 – del 15

2800 til 3000 meter

Denne delen av løypa begynner med en miks av leire, stein, røtter og traktorspor, i en flat og rett strekning.

Men så skjer det noe. På en miks av grus og skogbunn får vi en bratt og tøff oppoverbakke, som er ca. 40 meter lang. Her gjelder det å finne balansegangen mellom å komme seg fort opp og ikke løpe på seg altfor stive bein.

Når du har kommet deg opp denne bakken er du på en topp med flott utsikt som har fått navnet Prøitztoppen, og som vi har altfor lite tid til å nyte når vi løper Torsdagsløpet. Legg derfor turen innom her ved en annen anledning, gjerne når solen er i ferd med å stå opp. Her er det også en benk der du kan sette deg og nyte en matpakke eller bare stillheten.

Fra toppen går det naturlig nok nedover igjen, på samme underlag som tidligere. Og snart ser du skiltet som viser at du har løpt 3 km.