Løypa 200 for 200 – del 10

1800-2000 meter

Starten av dette partiet er det virkelig bare å nyte, for dette er kanskje den aller flotteste delen av vår utmerkede blåmerkede løype. Du har tett skog rundt deg, med en myk skogbunn beina dine kan kose seg med og akkurat passe med røtter. Samtidig er det ganske bredt her, og fullt mulig å passere andre løpere. Vi er nå i delen som har fått navnet Paulsrudholtet.

Ved 1850 meter kommer du til en liten bru, og dermed slipper du å hoppe over bekken som «kjerringa med kjeppen». Etter brua er løypa like fin som før brua, og idyllen varer helt til du har kommet til 1920 meter. Da må du svinge til venstre og løpe opp et stykke på 20 meter som kan minne om en trapp, fortsatt i naturlig terreng. Velg å se positivt på det: Har du krefter kan du bruke Tomtrappa som vi kaller den til å tjene noen sekunder på de du har rundt deg.

Vi kommer så inn i et grusparti før vi passerer 200-meterskiltet. Etter at vi har svingt opp «trappa» løper vi ikke lenger parallelt med Gamle Kongevei, men vestover mot denne veien.