Ukens torsdagsløper Ketil Gjølstad

Fra hjemmet til Ketil Gjølstad på Gjølbergtoppen i Onsøy til Kalnesskogen er det omtrent en halv times kjøring. Men Ketil tar gjerne den turen ukentlig for å løpe løp i en løype han synes er helt super.
– Jeg liker variasjonen i løypa. Det er mange fine skogsstier, men det er også gjort en imponerende jobb med å fylle på grus der det trengs. Underlaget er mykt og godt, sier Ketil om den 5,1 km lange blåmerkede løypa.

58-åringen har løpt Torsdagsløpet siden midt på 90-tallet, og har også vært med på mange søndagsløp i Kalnesskogen. I tillegg løper han gjerne Borredalen rundt i Fredrikstad-marka, og 3000-metere på Lisleby stadion. Men han trives aller best på det myke underlaget i Kalnesskogen.
– Torsdagsløpet er et flott arrangement, og det er veldig hyggelig å treffe andre som løper der, sier Ketil.

I dag er det Tom Sognlien og Magne Svandal han har mest kontakt med av andre løpere. Men Ketil snakker spesielt varmt om nå avdøde Torsdagsløp-nestor Bjørn Paulsrud.
– Han var så engasjert i hver enkelt, forklarer Ketil.

Ketil har tre helmaraton bak seg, men nå løper han ikke så langt og trener heller ikke mellom løpene.
– Det går ikke så fort lenger, på grunn av alder og vekt. Men jeg håper å være med i mange år til, sier han.

Det håper vi også, og i dag kl. 14:00 har både du og Ketil mulighet til å delta i Torsdagsløpet.

Ketil Gjølstad