Ukens torsdagsløper Bjørn Åstorp

Bjørn Åstorp trives i den blå løypa i Kalnesskogen når den er bløt og tung.
– Jeg løper mine beste løp når det har regnet og det er dårlige forhold, forteller Bjørn.

62-åringen fra Yven løper mye orientering, noe han har gjort siden 1990. Men han synes også det er fint å kunne delta i løp i Kalnesskogen, og da uten kart og kompass.
– Torsdagsløpet er mer intensivt enn et orienteringsløp, selv om distansen er omtrent lik. Jeg får opp farta og pulsen når jeg løper her sammen med andre, slår han fast.

Mens de fleste torsdagsløpere er fornøyd med at det legges grus i enkelte partier som ellers ville blitt gjørmete ved regn, er Bjørn litt kritisk.
– Det er greit nok å utbedre enkelte punkter, men jeg synes ikke man skal kjøre på med grus bare fordi det kan samle seg vann på en strekning ved regnvær, forklarer han.

Bjørn deltok ofte i torsdagsløpene på 80-tallet. Så hadde han noen års pause, før han begynte igjen mot slutten av 90-tallet. I årene som fulgte var det ofte dårlig deltakelse, gjerne ned mot 10 deltakere i enkelte løp. Bjørn gleder seg over at antallet har økt kraftig de siste årene.
– Jeg liker at løpet er så uformelt og at det er alle mulige nivåer her. Så jeg vil gjerne rose de som arrangerer det, sier han.

I dag er det nytt løp, og starten er kl. 14:00.

Bjørn Åstorp