Ukens torsdagsløper Birthe Lundestad Høier

For noen år siden slet Birthe Lundestad Høier med fysiske plager. Hun satt mye stille med jobb og studier, og var ikke nok i aktivitet. Heldigvis var hun klar for å endre seg selv. Det fikk henne til å begynne å løpe Torsdagsløpet.
– Jeg utdannet meg til vernepleier, og da er atferdsendring et viktig tema. For å kunne bidra til endring hos andre, bør man også ha kjent på hvordan endring er for en selv. Jeg hadde mye vondt i kroppen på den tiden. Derfor startet jeg på et selvendringsprosjekt. Jeg meldte meg på et triathlon, begynte å trene til det og gjennomførte, forklarer Birthe. Hun er vokst opp like ved Kalnesskogen, men bor nå på Greåker.

Etter å ha prøvd både sykling, svømming og løping, er det løping hun er mest glad i.
– Løping er enklest og gir mest. Jeg jobber og studerer mye. Løpingen gjør at jeg får overskudd, og mestrer stress bedre. Og jeg har ikke vondt i kroppen nå, forteller Birthe.

Birthe, som fyller 40 i desember, løper aller helst lengre løp enn 5,1 km. Likevel stiller hun opp i Torsdagsløpet så ofte hun kan, sammen med lillesøster og treningskamerat Ida.
– Jeg liker miljøet rundt Torsdagsløpet, og den oppbakkingen jeg får under løpene. Og det er blitt veldig fine løyper i Kalnesskogen, bemerker Birthe.

I kveld er det nytt torsdagsløp, og starten er som vanlig kl. 18:30.

Birthe Lundestad Høier