Å konkurrere med seg selv

Det kan ikke gjentas for ofte at Torsdagsløpet først og fremst er et mosjonsløp, men det er selvsagt også et konkurranseløp der det hver uke er kamp om å gå til topps. Det er imidlertid bare et fåtall av deltakerne som vil ha en reell mulighet til å kunne vinne løpet, men hos oss er alle uansett nivå like viktige enten man kommer først eller sist i mål.

Slik var det også i «gamle dager» for 40 år siden da Sarpe-karusellen ble arrangert. Sarpe-karusellen besto av Borregaardsløpet, Trafoløpet, Tvetermarka rundt og Kalnesløpet, og hensikten var i første rekke «å få aktivisert flest mulig til primært å konkurrere med seg selv» slik det er beskrevet i friidrettsutvalgets årsberetning for 1979. Dette er et meget viktig poeng også i dag for oss som arrangerer Torsdagsløpet, og ingen bør derfor føle at de ikke kan stille fordi de ikke er gode nok.

Vi synes den lille tankevekkeren nederst i innkallingen til Kalnesløpet i 1979 også er aktuell i dag: «Har du kommet sist i mål og føler deg som en sau, så husk at det er den som ikke stilte opp som bør være flau.»

Du trenger selvsagt ikke å være flau om du ikke stiller, men dersom du stiller så tror vi du etter løpet vil være veldig fornøyd med deg selv. Før og etter hvert løp vil du også kunne bli kjent med mange hyggelige mennesker, og som arrangør vil vi gjøre vårt beste for at du skal føle deg velkommen.

Allerede torsdag denne uken er det nytt løp, og vi ønsker deg og alle andre velkommen til start i det årets 15. torsdagsløp 11. juli kl. 18:30.