Telefon

905 91 798

E-post

tom@torsdagstrimmen.no

82 år gamle Osvald Asmundsen ble 16. mai tidenes eldste deltaker i Torsdagsløpet – flere tiår etter at han var med sist.
-Jeg må si at jeg er heldig som klarer å løpe i den alderen jeg er nå, så jeg skal gjøre det så lenge jeg kan, slår Osvald fast.

Osvald Asmundsen er fra Østbygda i Rakkestad. Det var Hans Olaf Kirkeng, Rakkestadinnbygger og trofast Torsdagsløpetdeltaker, som gjorde Osvald oppmerksom på løpet og anbefalte ham å bli med.
-Siden jeg hadde vært med på løpet for lenge siden, hadde jeg lyst til å prøve, sier Osvald.

Tidenes comeback
Osvald Asmundsen har løpt mye gjennom årene, ofte sammen med en eller flere hunder. Han har vært med på løp i Rakkestad som Gla’joggen og Hjertejoggen, og han har løpt opp Linnekleppen.
-Jeg var også med på en del forskjellige løp i Sarpsborg tidligere. Et av løpene hadde målgang ved Grålum skole, et annet var i området ved Skjeberg rådhus. Og så var jeg av og til med på Torsdagsløpet, erindrer han.

Det siste resultatet arrangøren har funnet på Osvald Asmundsen før comebacket 16. mai 2019 er fra 13. august 1987, det vil si nesten 32 år siden. Osvald tror selv det er mellom 22 og 25 år siden sist han løp Torsdagsløpet. Uansett må deltakelsen 16. mai kunne kalles tidenes comeback i den blåmerkede 5,1 kilometer lange løypa i Kalnesskogen.

Deilig å komme i mål
Løpet ble en god opplevelse for 82-åringen, som kom seg gjennom terrenget uten noen problemer.
-Man må være oppmerksom, ellers er det fort gjort å falle. Men det er veldig fine områder å løpe i. Så er det jo tungt når man plutselig skal løpe over 5 kilometer. Jeg måtte gå noen steder, men ikke mer enn rundt 50 meter totalt, sier den særdeles spreke 82–åringen.

-Hvordan var det å komme i mål?
-Å, det var deilig. Jeg kom jo desidert sist, og de som arrangerte syntes nok det var på tide at jeg kom, sier Osvald.

Men de som arrangerer Torsdagsløpet venter mer enn gjerne på at en 82-åring skal fullføre løpet. Og hvis ingen kan bevise at de har fullført et løp i enda mer moden alder kan Osvald nå kalle seg rekordholder.

Stiller gjerne igjen
Osvald hadde også en hyggelig biltur til og fra Rakkestad med løpekollegene Hans Olaf Kirkeng og Iver Garsrud.
-Det var veldig gøy å få med seg Osvald i den alderen han er i, og flott at han var frisk og fin også etter løpet, sier Kirkeng.

Og Osvald Asmundsen kan gjerne tenke seg å slå sin egen rekord som tidenes eldste Torsdagsløpetdeltaker.
-Jeg kommer til å stille igjen hvis det ikke skjer noe med kroppen. Man har ikke vondt av å røre seg litt, slår han fast.

Osvald Asmundsen